Вече всички 32-ма селекционери на отборите участници на световното първенство в

...
Вече всички 32-ма селекционери на отборите участници на световното първенство в
Коментари Харесай

20 звезди не бяха извикани в отборите си за Мондиал 2022

Вече всички 32-ма селекционери на отборите участници на международното състезание в Катар оповестиха своите дефинитивни сформира. В тях заради травми не са някои от главните фигури като французина Н`Голо Канте или втория капитан на Нидерландия Жоржиньо Вайналдум.

Има обаче и звезди, които не попаднаха в окончателния лист на своите треньори, въпреки да са здрави. На процедура от тях може да се сглоби един цялостен уголемен състав от 20 играчи, които биха били опасност за всеки от 32-та тима на Мондиал 2022.

В този Топ 20 има двама вратари, и двамата испанци. Треньорът на " ла хала " Луис Енрике показва, че продължава да не разчита на Давид де Хеа ( " Манчестър Юн " ) и Кепа Арисабалага ( " Челси " ), които вършат добър сезон по терените на Англия. Вместо тях в листата са други двама от Англия - Роберт Санчес ( " Брайтън " ) и Давид Рая ( " Брентфорд " ), които ще са запаси на титуляра Унай Симон ( " Атлетик ", Билбао).

Най-коментираното решение на Енрике обаче бе зачеркването на Серхио Рамос . Той и Жерар Пике бяха титулярна двойка централни бранители на Испания от 2008 година, когато дебютираха в контролата с Англия (2:0). Оттогава те са били дружно на терена 6300 минути (78 мача), станаха международни и европейски първенци, а в тези 14 години имат едвам 11 загуби с националната фланелка.

Сега обаче в Катар ще бъде единствено Пике. В отбраната на испанците няма да е и левият бек на " Челси " Марк Кукурея , вместо който са предпочетени Хосе Гая ( " Валенсия " ) и Жорди Алба ( " Барселона " ). Зачеркнат от листата е и Тиаго Алкантара , който пропусна началото на сезона, само че в последно време играе постоянно за " Ливърпул ".

В отбора на Англия също има забележителни отсъствия. Като да вземем за пример Джейдън Санчо ( " Манчестър Юн " ) и Джеймс Уорд-Проуз ( " Саутхемптън " ), въпреки за тях да има разумно пояснение - поради слаби игри те изпаднаха от титулярните сформира на клубовете си. Няма го и " краля на пропуските " - Тами Ейбрахам , който от 14 чисти положения този сезон в " Рома " е осъществил единствено три пъти, което също е разбираема причина за отсъствието му.

Но пък титулярният централен бранител на " Милан " Фикайо Томори не е в листата за сметка на съвсем неиграещия в " Манчестър Юн " Хари Магуайър. Селекционерът Гарет Саутгейт изясни този факт по този начин: " Не считаме, че младите [централни защитници] направиха задоволително, с цел да изместят по-възрастните. "

В състава на Германия изненадващо, след близо 5 години се завърна Марио Гьоце, само че има две забележителни отсъствия. Треньорът Ханзи Флик на процедура зачерта Матс Хумелс още преди месеци и не го е викал в отбора, въпреки бранителят да прави доста мощен сезон в " Борусия " (Д).

Робин Гозенс пък по този начин и не съумя да се пребори в " Интер " с конкуренцията на Федерико Димарко и влиза единствено когато би трябвало да се освежи играта по левия фланг. Това му коства и мястото в отбора за Катар.

Доста известни имена липсват и в състава на международните първенци от Франция, които ще опитат да станат първият тим след Бразилия през 1962 година, който съумява да отбрани купата си.

Няма разумна причина Дидие Дешан да не вземе в отбраната Ферлан Менди . И тръгнаха клюки, че той е бил в предварителната поръчка, само че след позвъняване от президента на " Реал " (Мадрид) Флорентино Перес френският селекционер го е заменил с различен футболист на " белия балет " - Едуардо Камавинга.

В състава не е и Антони Марсиал , който този сезон има 4 гола за " Манчестър Юн " от 4 удара. Но през множеството време се лекуваше и по тази причина е надалеч от идеалната форма, с цел да се пребори с жестоката конкуренция в нападението на " петлите ". Същото важи и за Висам Бен-Йедер ( " Монако " ) и Муса Диаби ( " Байер ", Леверкузен).

Луис ван Гаал пък се отхвърли от трима постоянно играещи в националния тим на Нидерландия. Свен Ботман пропусна единствено два мача на " Нюкасъл " този сезон и е една от аргументите " свраките " да имат минимум позволени голове в Англия (11, с колкото е и " Арсенал " ). Но това очевидно не бе задоволително, с цел да измести Ван Дайк, Де Лихт, Тимбер, Блинд, Аке или Де Врай.

Халфът на " Евертън " Дони ван де Бек е в слаба форма, по тази причина и бе преотстъпен от " Манчестър Юн ", а против Райън Гравенберх работеше дребното игрово време - 500 минути във всички шампионати, откогато мина в " Байерн ". Ван Гаал предупреждаваше още през лятото, че ще задраска тези, които не се задържат дълго на терена - прочее, по този метод отхвърли бранителя Юриен Тимбер от трансфер в " Манчестър Юн " и той си остана в " Аякс ", където е титуляр.

Големият отсъстващ в тима на Бразилия е Роберто Фирмино . След слабия сезон 2021/22 нападателят на " Ливърпул " е още веднъж във форма - 8 гола и 4 асистенции в 20 мача - повече от съперниците в офанзивата на " селесао ". Но в Бразилия май повече гледат мястото на клуба в таблицата. Ето, да вземем за пример, по какъв начин селекционерът Тите изясни включването на крилото Габриел Мартинели в отбора: " Харесва ми експанзията на Габриел, той е един от най-хубавите играчи на " Арсенал " - водача в класирането. "

А Топ 20 на неповиканите за Мондиал 2022 се затваря от Ренато Санчес . Халфът на ПСЖ бе в разширения състав на Португалия, само че отпадна от окончателната поръчка на селекционера Фернандо Сантош. И в това няма нищо чудно - за съвсем три месеца в Париж Санчес не изигра нито един цялостен мач в Лига 1.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР